Hoe werkt het studentvolgsysteem

Het studentvolgsysteem is een hulpmiddel om de vorderingen van uw studenten te volgen. U kunt via eenvoudige overzichten snel zien wie en hoe er gebruik gemaakt wordt van de website.

 

Onder één voorwaarde

Uw studenten moeten uw docentcode koppelen aan hun eigen account. Anders weet het systeem niet welke studenten u wilt volgen. Dus is het belangrijk dat uw studenten weten wat uw code is en die code opgeven bij hun account. Meer over de code en het aanvragen ervan vindt u op de pagina docentcode.

 

Wat ziet u?

U ziet eerst een progressieoverzicht van de studenten die uw docentcode hebben ingevoerd bij hun account. In dit overzicht staat welk percentage van alle vragen de student heeft gemaakt. Zo krijgt u een globale indruk van de voortgang door de hele website.

 

Tevens is het mogelijk om alle resultaten van een student te wissen, zodat alle oefeningen opnieuw gemaakt kunnen worden. Met het aantal pogingen (kolom Poging) wordt duidelijk of de resultaten een keer gewist zijn. 

 

studentvolgsysteem

 

Wilt u meer details?

Dat kan via de link 'gedetailleerd overzicht', onder het overzicht. Na aanklikken ziet u per fase hoe uw studenten de vragen hebben beantwoord. 

 

Antwoorden bekijken 

Via het gedetailleerde overzicht kunt u de antwoorden per student, per vraag bekijken. U ziet het antwoord door met de muis over het antwoordvlakje te gaan. Dan verschijnt het antwoord in een klein venster. Zo krijgt u gedetailleerd in beeld hoe uw studenten met de oefeningen omgaan.

 

detailoverzicht

 

 

 

Resultaten per hoofdstuk verwijderen

Als een student een hoofdstuk opnieuw wil uitvoeren dan kunt u de antwoorden op de vragen bij de betreffende fase verwijderen met de knop 'wissen'. Dit is een standaardmogelijkheid in dit systeem, die u waarschijnlijk niet veel zult gebruiken.

 

Excel-sheet met vorderingen

U kunt de vorderingen ook in Excel downloaden. Dat overzicht ziet er ongeveer hetzelfde uit. U ziet de studenten en hun voortgang in detail. Alleen de mouse-over werkt niet bij het vraagnummer, u kunt de antwoordinhoud er dus niet bij opvragen.

 

Studenten verwijderen uit overzicht

Als studenten klaar zijn met de cursus, of als u ze niet meer wilt zien in uw overzicht, dan kunt u ze verwijderen met de archiveerfunctie. Daarmee worden ze alleen uit uw overzicht verwijderd. Hun resultaten blijven behouden. U kunt de student altijd weer toevoegen aan uw overzicht.